Duunari-stipendi JHL-aktiivi Lotta Kuismaselle – ”Liiton jäsenyys tuo turvaa elämään”

SAK on palkinnut 21-vuotiaan Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n aktiivin, leikkipuisto-ohjaaja Lotta Kuismasen Duunari-stipendillä.
21.11.2019 13:00
SAK
Duunari-stipendi oli minulle täydellinen yllätys. En edes tiennyt, että minua oli ehdotettu, kertoo Lotta Kuismanen.

Lotta Kuismasta kiitetään ammattiyhdistysaktiiviksi, joka on omalla esimerkillään saanut lukuisia muita nuoria kiinnostumaan ammattiliiton toiminnasta.

– Lotta osaa tuoda liiton toimintaa ja merkitystä esiin mielenkiintoisella ja positiivisella tavalla, joka houkuttelee mukaan muitakin, todetaan stipendin perusteluissa.

Kuismanen on ollut mukana JHL:n valtakunnallisen opiskelijayhdistyksen hallituksessa ja toimii nykyään liiton valtakunnallisessa nuorisoverkostossa Nuorisofoorumissa. Hän on aktiivinen myös liiton kansainvälisessä toiminnassa. 

Liiton toimintaan Lotta Kuismanen tuli mukaan opiskelijatoiminnan kautta.

– Vaikuttaminen kiinnostaa minua ja työntekijöiden oikeudet ovat tärkeä asia. Tuntui luontevalta lähteä mukaan toimintaan.

Ammattiliiton jäsenyyden merkitys on Kuismasen mukaan joukkovoimassa ja sen tuomissa vaikutusmahdollisuuksissa. 

– Jäsenyys tuo turvaa elämään ja ammattiyhdistystoiminnan kautta saa myös uusia ystäviä. 

Nuoria hän kannustaakin liittymään jäseneksi ja osallistumaan aktiivisesti oman ammattiliiton toimintaan.

Lotta Kuismanen on kotoisin Torniosta, mutta asuu nykyään Vantaalla. Koulutukseltaan hän on nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja.

Duunari-stipendi myönnetään yhteiskunnassa aktiivisesti toimivalle duunarihenkeä osoittavalle nuorelle. Stipendillä SAK haluaa nostaa ammatillisen osaamisen arvostusta.

Stipendin saaja julkistettiin SAK:n edustajiston kokouksessa Helsingissä tänään. Duunari-stipendi jaettiin nyt neljännentoista kerran. Viime vuonna stipendin sai levyseppähitsaaja Valtteri Kankaristo.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.