Ari-Matti Näätänen tutkimusasiantuntijaksi SAK:hon

Valtiotieteiden maisteri Ari-Matti Näätänen on valittu tutkimusasiantuntijaksi SAK:hon. Parhaillaan tohtorikoulutettavana Turun yliopistossa toimiva Näätänen aloittaa tehtävässä ensi vuoden alussa.
21.10. 09:21
SAK
Ari-Matti Näätänen aloittaa SAK:n tutkimusasiantuntijana tammikuun alussa.

Ari-Matti Näätäsellä on monipuolinen työkokemus tutkimustehtävistä ja ammattiyhdistysliikkeessä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa yliopisto-opettajana Turun yliopistossa, tutkijana sosiaali- ja terveysalan järjestöjä yhteen kokoavassa SOSTEssa, projektitutkijana Teollisuuden Palkansaajissa ja sopimustoimitsijana SAK:laisessa Julkisten- ja hyvinvointialojen liitto JHL:ssä. 

Ammattiyhdistysliikkeessä työskennellessään Näätäselle kirkastui, että ammattiliittojen jäsenten arjen kokemukset heijastuvat suoraan liittojen tekemiin linjauksiin. 

– Tämä oli käänteentekevä havainto, sillä se avaa konkreettisen väylän palkansaajien arjesta liittojen vaikuttamistyöhön ja hyvinvointivaltion kehittämiseen, Ari-Matti Näätänen sanoo.

Havainto vaikutti osaltaan myös Näätäsen väitöskirjan aiheeseen. Väitöskirja käsittelee talouden globalisaation ja ammattiyhdistysliikkeen yhteyksiä hyvinvointivaltioon. 

– Aloitin tutkimalla talouden globalisaation yhteyksiä hyvinvointivaltioon, mutta sitten kiinnostuin ammattiyhdistysliikkeen yhteyksistä hyvinvointivaltioon. Tutkimukseni mukaan työn ja pääoman ristiriita sekä tässä tapahtuvat voimasuhteiden muutokset selittävät edelleen muutoksia moderneissa hyvinvointivaltioissa.

Näätänen kertoo, että hän on erityisesti kiinnostunut edistämään palkansaajien arjen näkyväksi tekemistä tutkimuksen avulla. Hänen oma tutkimustyönsä ja työkokemus ammattiyhdistysliikkeestä puhuvat tämän työn yhteiskunnallisen merkityksen puolesta.

SAK:ssa Ari-Matti Näätänen osallistuu järjestön tutkimustoiminnan kehittämiseen ja tiedon tuottamiseen.

– Uskon, että minulla on tällä saralla annettavaa. Odotan oikein positiivisella mielellä haasteellisten töiden alkamista ja uuteen työyhteisöön tutustumista tammikuussa. 

SAK tekee itse ja tilaa tutkimuksia ja selvityksiä työelämän eri aihepiireistä. Säännöllisesti ilmestyvät vaihtuvista aiheista luottamushenkilöille tehtävä kysely ja SAK:laisten työntekijöiden kokemuksia ja näkemyksiä työstä sekä töiden järjestelyjä kartoittava työolobarometri.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.