Hyppää sisältöön

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL

Tutustu SEL:n työehtosopimuksiin.

SEL:n logo.

Työehtosopimukset

Peruselintarvikeala (n. 10 050)
Leipomot (n. 5 250)
Liha-ala (n. 6 500)
Meijeriala (n. 2 500)
Panimot ja virvoitusjuomatehtaat (n. 1 200)

Sopimuskausi:
14.4.2025–31.1.2028 (irtisanottavissa päättymään 31.1.2027)

Palkankorotukset:
1.6.2025: palkkojen ja taulukkopalkkojen yleiskorotus 2,5 %
1.5.2026: palkkojen ja taulukkopalkkojen yleiskorotus 2,9 %
1.5.2027: palkkojen ja taulukkopalkkojen yleiskorotus 2,4 %

Tekstimuutoksia:
leipomoalan työehtosopimukseen kaikille työntekijöille 100 %:lla korotettu palkka yötyöstä + kaksi uutta työaikamallia, joista voidaan sopia paikallisesti leipomoissa + ensimmäinen palvelusvuosilisä poistetaan + lauantaityölisää heikennetään
ei heikennyksiä muiden sopimusalojen työehtosopimuksiin
paikallista sopimista, paikallista palkkaerää ja työaikakokeilua koskeva työryhmä
määräaikainen työssäoppimisen malli, jonka tarkoituksena on lisätä 16–20-vuotiaiden työssäoppimista elintarvikealan työpaikoilla

Lue lisää