Uusi yhteiskunnan uudistamisen festivaali kutsuu vaikuttajat Naantaliin – SAK mukana järjestelyissä

Naantalissa järjestetään kesäkuussa yhteiskunnan uudistamisen festivaali, joka kokoaa yhteen laajan joukon vaikuttajia yhteiskunnan eri osa-alueilta. SAK on mukana tapahtuman järjestelyissä yhdessä Naantalin kaupungin, EK:n, Alma Talentin ja Milttonin kanssa.
09.05. 09:30 Päivitetty 07.06. 12:32
SAK
Naantalin vierasvenesatama. Kuva: Esko Keski-Oja / Naantalin Matkailu Oy

Naantali 24h -tapahtuman kattoteemana on luottamuksen rakentaminen ja dialogin paluu. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta korostaa teeman merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle.

– SAK on aina halunnut rakentaa suomalaista yhteiskuntaa sopimisen ja luottamuksen varassa. Naantali 24h tarjoaa tämän tavoitteen edistämiseen oivan mahdollisuuden.

Tapahtumassa ei ole lavoja, luentoja, titteleitä tai yleisöä – kaikki kutsutut ovat osallistujia ja tasa-arvoisia pääpuhujia. Mukaan kutsutuilla vaikuttajilla on 24 tuntia aikaa määritellä Suomen suuret kysymykset uusiksi ja rakentaa avointa vuoropuhelua. Tapahtuman päätteeksi tulokset siirtyvät suoraan poliittisten päättäjien käsittelyyn.

12. ja 13. kesäkuuta järjestettävän festivaalin työpajoissa käsiteltäviä kysymyksiä ovat muun muassa luottamuksen yhteiskunnan rakennuspalikat, osaamisen, työllisyyden ja elinkeinoelämän tulevaisuuden visio, Suomen rooli Euroopassa ja maailmassa, Suomen asema kestävässä kehityksessä ja ilmastonmuutoksen hillitsemisessä sekä suomalainen arki, tulevaisuuden elämänlaatu ja sen oikeat mittarit.

Työpajojen jälkeisenä aamuna keskustelun anti viedään suoraan poliittisten päättäjien kommentoitavaksi. Keskustelua on mahdollista seurata suorana lähetyksenä verkossa.  Päättäjäpaneeliin osallistuvat eduskuntapuolueiden edustajat Touko Aalto, Li Andersson, Simon Elo, Sari Essayah, Sanni Grahn-Laasonen, Anna-Maja Henriksson, Laura Huhtasaari, Katri Kulmuni ja Ville Skinnari.

Lisätietoja tapahtumasta Naantali24h.fi-sivustolla.

Korjaus 7.6.2018 klo 12.32: Muutettu Sdp:n edustajan nimi päättäjäpaneelissa Ville Skinnariksi.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.