Työyhteisö rakentuu aina vahvalla yhteistyöllä – SAK yhteistyöhön TATin Yrityskylän kanssa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK lähtee mukaan kumppaniksi TATin Yrityskylään vahvistaen Talous ja nuoret TATin päämäärää tutustuttaa noin 90 000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista työelämän pelisääntöihin ja mahdollisuuksiin.
13.09.2021 09:00
SAK ja TAT
Koululaisia itäsuomalaisen yläkoulun Yrityskylässä. Kuva: Lassi Saijets / Yrityskylä / Talous ja nuoret TAT

– Alkavan yhteistyön tavoitteena on tukea entistäkin syvällisemmin nuorten työelämätaitoja ja antaa eväitä tulevaisuuteen. On tärkeää, että nuoret ymmärtävät roolinsa aktiivisena yhteisön jäsenenä, ja että miten me kaikki yhdessä rakennamme toimivaa työyhteisöä, sanoo Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Yrityskylässä harjoitellaan keskustelu- ja vuorovaikutustaitoja turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä

SAK-yhteistyö vahvistaa TATin oppimiskokonaisuutta, jonka avulla nuori oppii katsomaan työelämää laajana kokonaisuutena, jota ohjaavat yhdessä sovitut pelisäännöt. Hän näkee oman toimintansa merkityksen ja ymmärtää sopimisen ja neuvottelun tarkoituksen työpaikan toiminnassa.

Suomen suurin palkansaajajärjestö SAK vahvistaa TATin Yrityskylästä saatavaa työelämän asiantuntijuutta ja käytännön tietoa työelämäkysymyksistä. Yhteistyö tukee erinomaisesti Talous ja nuoret TATin tavoitteita, jotta jokainen nuori innostuu työelämästä, hallitsee omaa talouttaan ja haluaa toimia yritteliäänä yhteiskunnan jäsenenä.

– On tärkeää, että nuoret saavat tietoa työelämän oikeuksista ja velvollisuuksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Odotamme innolla alkavaa yhteistyötä. Yrityskylä on toimiva konsepti ja kumppanuudella tuomme kokonaisuuteen lisäarvoa, sanoo SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Talous ja nuoret TATin Yrityskylä on innostava oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta ja yrittäjyydestä. Yrityskylän oppimisympäristöt sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa tavoittaen yli 200 kunnan oppilaat opettajineen. Yrityskylän kokonaisuuden suorittaa 80 % kuudesluokkalaisista ja 65 % yhdeksäsluokkalaisista.

SAK on mukana myös Talous ja nuoret TATin mobiilisovelluksessa Duunikoutsissa, joka valmentaa nuoria työelämään.

TATin Yrityskylän toimintaa rahoittavat kunnat, yritykset, säätiöt sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Myös Elinkeinoelämän keskusliitto tukee TATin toimintaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.