SAK:n hallitus päättää lakkotoimien jatkosta työministerin tapaamisen jälkeen

SAK:n hallitus päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan siirtää lakkotoimista päättämisen työministeri Arto Satosen kanssa keskiviikoksi sovitun tapaamisen jälkeen.
19.03. 11:13
SAK
SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta mediatilaisuudessa 19. maaliskuuta SAK:n keskustoimistolla. Kuva: SAK.

SAK:n Verianilla 13.–17.3. teettämän kyselyn mukaan 54 prosenttia suomalaisista hyväksyy SAK:n ja sen jäsenliittojen lakot, joilla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä. 40 prosenttia ei hyväksy ja 6 prosenttia ei tiedä kantaansa. Kyselyyn vastasi 1 653 henkilöä.

– Ihmisten tuki on edelleen vahvaa. Yli puolet suomalaisista hyväksyy toimet, eivätkä lakot ole tukea muuttaneet. Vahvaa tuki on ylipäätään työntekijöiden ja erityisesti meidän jäsenliittoihin kuuluvien keskuudessa, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

SAK on tarjonnut kompromissia jo ennen lakkojen alkuja. SAK:n ehdotus on toimitettu hallitukselle.

– Toivomme ja odotamme neuvotteluiden alkua. Ne voisivat alkaa, mikäli paikallisen sopimisen ja työrauhan lainsäädännössä otettaisiin huomioon työntekijöille keskeisiä näkökulmia ja huolia. Sen jälkeen voisimme aloittaa kaksikantaiset neuvottelut työmarkkinamallista ja päästä eteenpäin.

SAK:n hallitus päätti, että ennen kuin se ilmoittaa mahdollisista jatkotoimista, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta käy tapaamassa työministeri Arto Satosta. Tapaaminen on sovittu keskiviikolle. Hallituksen kokous jatkuu sen jälkeen.

Tällä hetkellä ilmoitetut lakot on sovittu päättymään maanantaina 25. maaliskuuta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.