SAK vastaa Keskuskauppakamarille: Vastustamme työelämäheikennyksiä painavista syistä

SAK vastustaa Orpon-Purran hallituksen työelämäheikennyksiä painavista syistä. Toisin kuin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi (STT 7.9.) väittää, ei työntekijöiden aseman heikentäminen ole palkansaajien etu.
07.09.2023 11:06
SAK
Kuva: Marco Piunti / iStock.

– Keskuskauppakamarin puhe kuulostaa tunkkaisen vanhanaikaiselta. Tuntuu kuin tavoitteena olisi työntekijöiden kyykyttäminen, SAK:n johtaja Jyrki Konola huomauttaa.

– Perusteettomassa määräaikaisessa työsuhteessa oleva ja helposta irtisanomismahdollisuudesta tietoinen työntekijä olisi varmasti nöyrempi. Tällaisia hallituksen esityksiä Keskuskauppakamari ylistää ja kiirehtii.

Konolan mukaan SAK:lla ja sen jäsenliitoilla on vankat perusteet vastustaa työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia. Työntekijäjärjestöt ovat huolissaan leikkauspäätösten vaikutuksista lomautettavien ja työttömiksi joutuvien vanhempien lapsiperheiden arkeen.

SAK:n johtaja Jyrki Konola.

– Nyt ei ole oikea aika leikata työttömyysetuuksista. Talous on kääntynyt huonompaan suuntaan ja uutiset muutosneuvotteluista ja tuotantolaitosten lakkautuksista ovat arkipäivää. Työttömyysetuuksien leikkausten valmistelu täytyy keskeyttää, Konola vaatii.

Keskuskauppakamarin Juho Romakkaniemi perustelee työelämäheikennyksiä muun muassa tuottavuuden heikolla kehityksellä. SAK:n Jyrki Konola korostaa, että suurin yksittäinen tuottavuuden kasvuun vaikuttava asia on investointien määrä.

– Heikkoa tuottavuutta on viimeisten 15 vuoden ajan selittänyt metsäteollisuuden rakennemuutos ja Nokian romahdus. Viime vuonna Suomeen tehtiin kuitenkin historiallisen paljon investointeja kankeiksi parjatuista  työmarkkinoista huolimatta. Kasvun esteenä on ennemminkin ollut osaajapula, Konola toteaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.