Punakulma-podcast analysoi työmarkkinoita ja politiikkaa rennolla otteella

Kiinnostaako ajankohtaiset politiikan puheen aiheet ja erityisesti työmarkkinoiden tapahtumat? Jos vastaat kyllä, kuulut Punakulma-podcastin kohderyhmään.
25.08.2021 09:02
SAK

Podcastia tekevät Lauri Muranen ja Tuomas Saloniemi. Osassa lähetyksistä mukana on myös Anni Marttinen. Ensin mainittu työskentelee SAK:ssa elinkeinoasioiden päällikkönä ja viimeksi mainittu ekonomistina. Lisäksi lähetyksissä on vaihtuva vieras.

Kyse ei ole SAK:n podcastista, vaikka Muranen ja Marttinen ovatkin järjestön palkkalistoilla. 

Mistä saitte idean podcastiin Lauri Muranen?

– Podcastien kuuntelu kasvaa kovaa vauhtia ja Tuomaksen kanssa jutellessa tuli kerran mieleen, että ammattiyhdistysmaailma jää usein tavallisille ihmisille varsin vieraaksi. Päätimme, että tätä asiaa voisi korjata podcastilla. Podcast on kätevä tapa tuoda esiin ay-liikkeen näkökulmaa ja asioita helposti lähestyttävässä muodossa. 

– Ajattelimme, että voimme kysellä kuulijoiden puolesta tyhmiä kysymyksiä. Pyörittelimme podcastin ideaa jonkin aikaa, kunnes sain SAK:sta vihreää valoa ajatukselle ja ryhdyimme tuumasta toimeen. 

Millä perusteella valitsette aiheet?

– Tärkeintä on ajankohtaisuus sekä kytkös työmarkkinapolitiikkaan tai laajemmin työelämään. Myös perinteiset politiikan ajankohtaiset asiat ovat toki agendalla.

Kenelle podcast on suunnattu?

– Ajankohtaisista aiheista, politiikasta ja työelämästä kiinnostuneille. Podcastin ote on tarkoituksellisen rento ja yritämme popularisoida vaikeitakin teemoja, joten mitään syvällistä valmista ymmärrystä kulloiseenkin aiheeseen kuulijalla ei tarvitse olla.

Millaisia aiheita syksyllä on tulossa?

– Syksyllä podcastissa puhuttavat ainakin sellaiset aiheet kuin työvoiman kohtaanto-ongelma, syksyn ja talven työmarkkinakierros sekä tietysti kotimaan politiikan myrskyt ja myllerrykset hallituksen budjettineuvotteluista hyvinvointialuevaaleihin. 

Punakulmaa voi kuunnella Spotifyn ja Soundcloudin kautta.

Kuuntele tuorein 23. elokuuta julkaistu podcast, jossa vieraana oli Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala.

Tykkää Punakulmasta Facebookissa.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.