Löydä oma ammattiliittosi uudistuneen Liitot.fi-palvelun kautta

SAK:n Liitot.fi-palvelu on uudistunut. Palvelu etsii käyttäjälle oikean ammattiliiton työnantajan nimen tai toimialan perusteella.
06.02.2020 09:28
SAK

Liitot.fi-palvelu toimii kolmella kielellä: suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kun käyttäjä on löytänyt oman ammattiliittonsa, hän voi siirtyä liiton sivuille ja täyttää liittymislomakkeen tai laittaa jäsenyyden muuten vireille. Liitot.fi-palvelun kautta voi myös pyytää SAK:n asiantuntijaa etsimään oikean ammattiliiton. 

Jussi Kukkola

SAK:n järjestöasiantuntija Jussi Kukkola korostaa ammattiliiton olevan työntekijälle vahva kumppani työelämässä. 

– Parhaillaan moni ammattiliitto neuvottelee työnantajapuolen kanssa palkoista ja muista alan työehtosopimuksen ehdoista. Liittojen toiminnan ydin on kuitenkin työpaikoilla, joilla työehtosopimukset ja muut työelämän pelisäännöt muuttuvat todelliseksi elämäksi. 

SAK:n viime vuonna 20–40-vuotiaille liittojen jäsenille teettämän tutkimuksen mukaan tärkeimmät ammattiliittoon ja työttömyyskassaan kuulumisen syyt ovat liitosta saatu tuki ongelmatilanteissa työpaikalla, ansiosidonnainen työttömyysturva ja liiton neuvottelemat työehdot. 

Kukkola muistuttaa, että liiton jäsenyys kannattaa jo opiskeluaikana.

– Opiskelijoille jäsenyys on SAK:laisissa liitoissa yleensä maksutonta. Opiskelijajäsenyydestä saatavat edut ovat kuitenkin lähes samat kuin liiton varsinaisilla jäsenillä. 

SAK:n ja sen jäsenliittojen Liitot.fi-palvelu avattiin ensimmäisen kerran keväällä 2008. Palvelussa on vierailtu tähän mennessä noin miljoona kertaa.

Klikkaa tästä ja löydä oma ammattiliittosi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.