ITUCin pääsihteeri Luca Visentini erotettiin luottamuspulan vuoksi

Ay-liikkeen maailmanjärjestö ITUCin hallitus erotti 11. maaliskuuta järjestön viime marraskuussa valitun pääsihteerin Luca Visentinin luottamuspulan vuoksi. Visentinin aseman käsittelyyn päädyttiin, kun julkisuuteen tuli häneen kohdistuvia korruptioepäilyjä.
14.03.2023 10:36
SAK
Luca Visentini. Kuva PES Communications Creative Commons.

Kun epäilyt joulukuussa paljastuivat, SAK vaati yhdessä useiden kumppaniensa kanssa asian perinpohjaista selvittämistä. Visentini siirrettiin väliaikaisesti syrjään tehtävästään ja ITUCille perustettiin Ruotsin entisen työministerin Eva Nordmarkin johtama erityiskomissio selvittämään tapahtunutta ja antamaan suosituksia jatkolle.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää hallituksen ratkaisua oikeana.

– Ammattiyhdistysliike ei voi toimia ilman jäsentensä ja yhteistyökumppaniensa täyttä luottamusta. ITUC on nyt ottanut välttämättömiä askelia tämän luottamuksen palauttamiseksi. SAK tulee osaltaan valvomaan, että tarvittavat uudistukset viedään päätökseen ja ITUC selviää tästä kriisistä entistä vahvempana työntekijöiden oikeuksien puolustajana.

Erityiskomission suositusten mukaisesti ITUCissa valmistellaan seuraavaksi sääntöjen ja käytäntöjen muutoksia, joilla korruptiota ja väärinkäytöksiä torjutaan entistä tehokkaammin.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.