Eurooppalainen ay-liike kokoontuu demokratian ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden asialla

Euroopan ammatillisen yhteistyöjärjestö ETUCin 14. kongressi alkoi tänään tiistaina Wienissä ja kestää perjantaihin saakka. Paikalla on yli 600 eurooppalaisen ammattiyhdistysliikkeen edustajaa. Kutsuvieraineen ja tarkkailijoineen kokoukseen osallistuu yli 1300 ihmistä.
21.05.2019 11:29
SAK
Uutinen
SAK:n edustajista kuvassa Jarkko Eloranta, Juha Antila, Karola Baran ja Eveliina Reponen. Kuva Marjo Pihlajaniemi.

ETUCin puheenjohtaja Rudy De Leeuw muistutti avauspuheenvuorossaan edellisen neljän vuoden saavutuksista. Tärkeimpänä on eurooppalaisten sosiaalisten oikeuksien pilari.

– Mutta yleinen poliittinen ilmasto ei ole parantunut ja meillä on vielä paljon töitä. Edelleen meillä on köyhyyttä, ulkopuolelle jättämistä ja epäoikeudenmukaisuutta. 

Leeuwin mielestä tulevan ETUCin on oltava moottori työntekijäystävällisemmälle Euroopalle, joka on demokraattinen ja sosiaalisesti oikeudenmukainen.

ETUcin nuorisovaliokunnan puheenjohtaja Viktoria Nagy muistutti, että tulevana viikonloppuna tehdään tärkeä valinta. 

– Äärinationalismi nostaa päätään. Me vaadimme demokraattisempaa Eurooppaa. Me pyydämme äänestämään ehdokkaista, jotka luovat reilumpaa työelämää kaikille, niin vanhoille kuin nuorille. Tämä olkoon meidän viestimme täältä.

Kongressissa käydään paljon keskusteluja ajankohtaisista asioista, kuten alustatyöstä, ilmastonmuutoksesta ja työehtosopimusten sitovuudesta.

– Ammattiyhdistysliikkeen haaste on varmistaa, että myös nuoret työntekijät voivat hyötyä niistä asioista, joita ay-liike on saavuttanut, Nagy sanoi.

SAK:n edustajat  ETUCin kokouksessa ovat puheenjohtaja Jarkko Eloranta (SAK), nuorisosihteeri Eveliina Reponen (PAM), toiminnanjohtaja Karola Baran (TeMe), viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemi (SAK) ja kehittämispäällikkö Juha Antila (SAK).

Lisätietoa kokouksesta englanniksi
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.