Ehdota nuorta osaajaa – SAK:n Duunari-stipendit jälleen haussa

SAK hakee kahta Duunari-stipendin saajaa vuodelle 2023. Stipendit myönnetään enintään 35-vuotiaille osaajille, jotka ovat omalla aktiivisuudellaan edesauttaneet duunariammattien ja ammattiyhdistystoiminnan arvostuksen nostamista nuorten keskuudessa. Ehdotuksia voi jättää syyskuun ajan.
04.09.2023 10:11
SAK
Kuva: Sigrid Gombert, Kuvatoimisto Folio (Gorilla).

Jaettavat kaksi Duunari-stipendiä ovat molemmat arvoltaan 750 euron suuruisia. Stipendin saajaksi voi ehdottaa henkilöä, joka on

  • enintään 35-vuotias
  • SAK:laisen ammattiliiton jäsen
  • toiminut oman alansa arvostuksen nostamiseksi ja on näkyvällä tavalla ylpeä omasta ammatistaan
  • toiminut tai toimii aktiivisesti SAK:laisessa liittoperheessä ja sen eri tehtävissä tai opiskelijajärjestöissä tai on muutoin osoittanut yhteiskunnallista aktiivisuutta
  • edistänyt toimillaan ja esimerkillään ammatillista järjestäytymistä ja/tai uudistanut ay-liikkeen toimintatapoja.

SAK:n Duunari-stipendien tarkoitus on nostaa yleisesti työntekijäammattien arvostusta. Meillä Suomessa on satojatuhansia suorittavaa työtä tekeviä, joita ilman tämä maa ei pyöri. Tällä stipendeillä SAK haluaa osoittaa arvostusta niille duunarinuorille, jotka työskentelevät ammattikunnastaan ylpeinä joka päivä.

Stipendeillä halutaan myös nostaa sitä ajatusta, että ay-liike on yhtä kuin sen ammattiliittojen aktiiviset jäsenet työpaikoilla. Nuorikin ihminen voi muuttaa työympäristöä ja työelämää omalla toiminnallaan.

– Liiton jäsenenä nuori työntekijä pystyy vaikuttamaan sekä omiin että alan työehtoihin. Orpon-Purran hallituksen leikkauslistaa lukiessa huomaa, kuinka tärkeää on tiedostaa omat oikeutensa ja puolustautua joukkona, SAK:n järjestöjohtaja ja hallituksen varapuheenjohtaja Katja Syvärinen muistuttaa.

Voit toimittaa ehdotuksesi Duunari-stipendin saajaksi alla olevan linkin kautta tai postitse. Ehdotuksesta tulee käydä ilmi, miten ehdotettu täyttää yllä olevat kriteerit. Itseäsi et voi ehdottaa stipendin saajaksi.

Ehdokkaiden haku alkaa 1.9. ja päättyy 30.9.2023. Myös postitse lähetettävien ehdotuksien on oltava perillä syyskuun loppuun mennessä.

Lähetä ehdotuksesi tästä tai postitse osoitteeseen

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry
Jussi Kukkola / Duunari-stipendi
PL 157
00531 Helsinki

Duunari-stipendit jaetaan SAK:n edustajiston kokouksessa 23.–24.11.

Lisätietoja voit kysyä sähköpostilla osoitteesta jarjesto@sak.fi.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.