Duunikoutsi auttaa, kun kesäduuni alkaa

Ilmainen Duunikoutsi-sovellus auttaa nuorta työnhaussa, CV:n kasaamisessa ja työhaastatteluun valmistautumisessa.
23.05.2021 09:00
SAK
Duunikoutsi-sovelluksella on jo yli 24 600 lataajaa.

Duunikoutsi-sovellus valittiin vuonna 2020 vuoden digitaaliseksi oppimisratkaisuksi. Sen avulla nuori voi muun muassa kasata osaamispohjaisen CV:n ja tutustua työelämän pelisääntöihin. Sovelluksen voi ladata Google Play -kaupasta tai Apple Storesta mobiililaitteelle.

Kenelle Duunikoutsista on apua?

Duunikoutsi on tarkoitettu 13–25-vuotiaille nuorille, joilla ei vielä ole paljoa tietoa työelämästä. Sisältö on suunniteltu siten, että se soveltuu nuorille, jotka ovat hakemassa TET-paikkaa, ensimmäisiä työpaikkoja tai haluavat saada kesätöitä.

Sovellus valmentaa työelämään

Duunikoutsi valmentaa nuorta työelämään heille helpolla tavalla. Se antaa vinkkejä työnhakuun sekä välineitä työhaastatteluun valmistautumiseen. Duunikoutsissa on kannustavia testejä ja inspiroivia uratarinoita, jotka rohkaisevat nuorta astumaan työelämään.

Duunikoutsin haasteiden avulla nuori voi kerätä itselleen osaamispohjaisen CV:n.

Sovellus kehottaa tekemään ammatinvalintatestin, kuvailemaan itseään ja miettimään omia vahvuuksia. Haasteiden avulla nuori voi helpommin hahmottaa omaa persoonaansa ja osaamistaan. Kun haasteita tekee riittävästi, sovellus kokoaa tiedoista osaamispohjaisen CV:n, jonka voi lähettää omaan sähköpostiin ja käyttää työnhaussa.

Duunikoutsista on hyötyä

Oman osaamisen tunnistaminen ja sanoittaminen voi olla vaikeaa. Työelämässä tarvitaan tiettyä osaamista, mitä ei välttämättä opi koulussa. Duunikoutsi auttaa hahmottamaan, missä juuri minä olen hyvä ja mitä puolta pitäisi ehkä vielä kehittää. Sovellus auttaa muuttamaan sanoiksi omaa osaamista ja ymmärtämään oman osaamisensa monipuolisuutta jo ennen työuran alkua.

Sovelluksen haasteita suorittamalla nuorelle kertyy kattavasti tietoa työelämästä, sen termistöstä ja pelisäännöistä. Nuorella on kaikki työelämän pelisäännöt aina mukana kännykässä.

Duunikoutsi on myös opon apuna

Duunikoutsi toimii myös oppilaan ohjauksen tukena. Sovellus tarjoaa opoille työkaluja hyödynnettäviksi ohjaustyössä. Aihekartta on sovellus, joka sisältää tekoälykomponentin Robokoutsin. Se ohjaa ja auttaa nuorta. Robokoutsia käyttämällä sovellukseen muodostuu oma aihekartta, josta näkyy mitä tehtäviä nuori on sovelluksesta tehnyt ja millaisiksi hän on ne kokenut. Aihekarttaa voi hyödyntää esimerkiksi oppilaan yksilöohjauksessa.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.