Auta kasvattamaan botinpoikasesta aikuinen – kampanjalla kartutetaan tietoa työelämän pelisäännöistä

Työelämätietoa tarjoavaa bottia ei vielä ole, mutta kohta on. SAK käynnistää kampanjan, jonka avulla rakennetaan erityisesti nuoria palveleva botti. 
15.06.2021 10:52
SAK
Kuva Adobe Stock.

SAK haluaa tarjota nuorille luotettavan tietolähteen työelämään liittyvistä termeistä, säännöistä ja käytänteistä. Tähän liittyen julkaisemme marraskuussa uuden palvelun, johon bottikin liittyy.

– Botti tulee tarjoamaan luotettavaa tietoa ymmärrettävässä muodossa, helposti ja juuri silloin kun nuori sitä tarvitsee, kertoo SAK:n digitaalisen viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Marika Mantere

Marika Mantere.

Bottia testataan kampanjalla, joka käynnistyy 16. kesäkuuta. Jokaisesta botille osoitetusta kysymyksestä jää talteen tietoa, joka auttaa muokkaamaan bottia paremmaksi.

– Kampanjan avulla opetamme bottia ja herättelemme kiinnostusta työsuhdeasioihin. Kampanjan kohderyhmänä ovat ensitietoa työelämästä etsivät. Botinpoikanen vasta opettelee vastaamaan kysymyksiin. 

Nyt alkuvaiheessa botti osaa kertoa työelämän perusasioita kuten, mikä on lomaraha tai työehtosopimus. Kampanjan aikana myös nuorille tutut somevaikuttajat vinkkaavat mahdollisuudesta testata rakenteilla olevaa uutta palvelua. 

– Nuoret voivat kysyä myös jotain sellaista, jota emme ole tulleet vielä ajatelleeksi. Siksi jokainen kohderyhmän esittämä kysymys on tärkeä ja auttaa opettamaan botista hyödyllisempää, sanoo Marika Mantere.

Käy kokeilemassa ja ehdota botille nimeä

Myös sinä voit käydä kokeilemassa bottia ajalla 16.6.–30.6. osoitteessa www.tyoelamanpelisaannot.fi  ja kysyä jotakin itseäsi kiinnostavaa työelämän pelisääntöihin liittyvää asiaa. 

Voit myös ehdottaa botille nimeä ja osallistua arvontaan. Arvomme kolmelle henkilölle kaksi kappaletta rannekkeita itse valittuun huvipuistoon.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.