Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Sommarsallad

Sommarsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.

Nyhetsartikel

Matbiten: Sommarsallad

1 stort salladshuvud
1 slanggurka eller 2 frilandsgurkor
2 kokta ägg
½ liter jordgubbar
1–2 mozzarellabollar
½ dl cashewnötter
gräslök

Skölj salladen och gurkan. Riv salladen och skiva gurkan. Dela det kokta ägget, skilj gulan från vitan. Hacka vitan och gulan skilt. Skiva mozzarellan. Så här långt kan du förbereda salladen.

Bygg upp salladen på ett serveringsfat. Strö över av nötterna. Servera med rucoladressing.

Tips! Pröva på färska maskrosblad i salladen. Olika örter i dressingen smakar också gott.

Rucoladressing

2 stora nävar rucola
1 nypa salt
1 dl rybsolja
Saften av ½ citron

Mixa alla ingredienser i en blender. Såsen håller sig i kylen några dagar.