Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Skördeomelett

Skördeomelett. Recept: Elisabeth Eriksson.

Nyhetsartikel

Matbiten: Skördeomelett

Hösten är här och nu gäller det att hålla liv i alla goda vanor från sommarens sköna tider. Lämpligt med motion, frisk luft, sömn och god mat gör att vi orkar bättre med arbete och fritidssysselsättning.

4 ägg

3-4  msk gräddmjölk

En nypa salt

Några varv på svartpepparkvarnen

½ tsk smör


Knäck äggen i en bunke. Vispa sönder äggen med en gaffel, tillsätt gräddmjölken (vatten går också bra). Smaksätt. Hetta upp en omelettpanna, bryn smör och slå i omelettsmeten. Låt blandningen stelna och rör försiktigt då och då i smeten eller lyft upp den lite på kanten, så att lös smet rinner mot mitten av pannan. Omeletten är färdig när den stelnat men ändå är lite lös på ytan. Sen bara toppa med säsongens grönsaker.


Smaklig måltid!


Förslag på fyllning:


Lättkokt broccolibukett

Paprika

Bönor

Svamp

Skinka

Fisk

Smaklig ost