Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Sesamkyckling på sal…

Sesamkyckling på salladsbädd. Recept: Elisabeth Eriksson.

Nyhetsartikel

Matbiten: Sesamkyckling på salladsbädd

Kycklingen i sig smakar inte så mycket men genom att själv krydda och smaksätta den blir det hur gott som helst. Kyckling räknas till ljust kött och hör alltså inte till det kött som våra kostrekommendationer varnar för. Mer fisk och fågel i vår kost minskar risken för de olika sjukdomar som rött kött anses bidra till.

Sesamskyckling:


2 kycklingfiléer

½ dl sesamfrön

salt & peppar

smör eller olja att steka i


Salladsbädd:


1 dl quinoa

½ tärning grönsaksbuljong

2 msk olivolja

salladsblad enligt tycke och smak

½ gurka

1 lime


Bulta filéerna lätt. Krydda och salta lätt. Vänd filéerna i sesamfrön och stek på medelvärme i ca 5 minuter per sida. Koka quinoa i buljong enligt beskrivningen på förpackningen. Låt svalna något och smaksätt med god olja och saften av en halv lime. Skölj salladen och gurkan. Riv salladen och skiva gurkan. Bred ut dem på ett lågt serveringsfat.  Fördela quinoan jämnt och skär upp de panerade kycklingfiléerna överst. Skvätt över lite citrussaft och eventuellt peppar.