Matbiten: Illgrön soppa med fetaröra
Säg vad får oss mera lyriska än en värmande god soppa kokad med kärlek och enkla goda råvaror. Soppa men nog med stor variation beträffande ingredienserna är en ständigt återkommande maträtt hemma hos mig under vinterhalvåret.
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
500 g broccoli
100 g grönkål
1 l vatten
1 ½ dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt, peppar
Fetaröra:
1 ½ dl kvarg
2 msk basilika
100 g fetaost
Blanda ihop kvargen med fetaosten. Mixa med stavmixer till en slät konsistens. Strö den något klippta basilikan över oströran.
Hacka löken och fräs i lite olja. Tillsätt broccolibitar, vitlök och grönkål skuren i mindre bitar, vatten och buljongtärningar. Låt koka 10 minuter. Tillsätt grädden och mixa med stavmixer. Avsmaka med peppar och eventuellt salt.
Servera med fetaröran på soppan och ett gott bröd.