Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Vårig buffésallad

Vårig buffésallad. Recept: Solveig Backström.

Nyhetsartikel

Matbiten: Vårig buffésallad

Våren och sommaren är festernas förlovade tid. Många firar dimissionsfest, födelsedag, bröllop eller att sommaren har anlänt. Då vill man gärna bjuda på någonting riktigt gott åt nära och kära. Ett enkelt sätt att få gästerna nöjda är att bjuda på buffébord där det finns någonting för en var.

30 g olika salladssorter + rucola

30 g grön sparris

en skiva gul paprika

30 g bondost

¼ avokado

1 kokt ägg


Dekoration: pinjenötter, basilika

Dressing: citronsaft, olivolja, pepparmix ur kvarnen


Koka äggen hårda 8–10 minuter. Koka sparrisen 10–15 minuter beroende på hur tjock den är. Den skall inte kokas för länge och bli övermjuk.


Skala avokadon, skiva den och lägg vackert upp den i salladen med de övriga salladsingredienserna. Skär bondosten i skivor och stek skivorna vackert bruna i lite smör på båda sidor. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning.


Dekorera med rostade pinjenötter och basilikans bladskott.


Variera gärna grönsakerna beroende på tillgången i matbutiken.