Matbiten: Citrussallad med halloumi
Februarisolen värmer sparsamt men lovande. Vi motionerar i skidspåren och suktar efter våren. Just nu behöver vi rikligt med C-vitamin för att öka motståndskraften. Här kommer recept på en riktig vitaminkick.
2 apelsiner
2 grapefrukter
1 frisésallad
1 kruka rucola
1 rödlök
½ kruka (blad)persilja
200 g halloumiost
Dressing:
1 msk balsamico
1 tsk senap
3 msk olivolja
Skölj salladen, rucolan och persiljan noggrant och låt rinna av. Skär bort skalet och de vita hinnorna på citrusfrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Riv salladen i bitar. Skala och skiva löken tunt. Blanda allt och toppa med den stekta halloumiosten. Ringla över dressing.
Tips! Vill du ha salladen matigare kan du gärna tillsätta avokado och nötter. Då får du mera protein och nyttiga fetter i dig.
Tips! Vad göra med överbliven ört? Klipp ner i mat som mat, över kvällsmackan, i smoothien …