SAK:n ammattiliitot avasivat sähköisen liittymiskanavan ruotsiksi ja englanniksi

17.09.2008 13:32
SAK
Uutiset Työelämä
Facket.fi - Finn det fackförbund som passar dig

SAK ja sen jäsenliitot ovat avanneet ammattiliittoon liittymistä helpottavan verkkopalvelun nyt myös ruotsiksi ja englanniksi. Osoitteista www.facket.fi ja www.tradeunion.fi löytyvät palvelut ohjaavat jäsenyyttä harkitsevaa löytämään oikean SAK:laisen ammattiliiton ja mahdollistavat sähköisen liittymisen liittoon. Verkkopalvelut koostuvat ammattiliittojen esittelystä, hakukoneesta, sähköisistä liittymislomakkeista ja jäsenyyden tarjoamien etujen esittelystä.

Verkkopalvelun hakukone etsii oikean SAK:laisen ammattiliiton työnantajatietojen perusteella. Kun hakija on valinnut oman työnantajansa, hakukone ehdottaa oikeaa liittoa työnantajan toimialojen tai yrityskohtaisen työehtosopimuksen perusteella. Työantajatiedot päivittyvät hakukoneen tietokantaan kerran kuukaudessa.

Ne hakijat, jotka tietävät mitä työehtosopimusta alalla noudatetaan, löytävät oikean liiton sen perusteella. Opiskelijat voivat hakea omaa liittoaan suoritettavan tutkintonimikkeen perusteella.

Kun hakija on löytänyt oikean ammattiliiton, hän voi täyttää verkkopalvelussa liittymislomakkeen ja liittyä joko suoraan ammattiliittoon ja työttömyyskassaan tai laittaa jäsenyyden vireille. Täysin sähköinen liittyminen on tällä hetkellä mahdollista kuudessa SAK:laisessa ammattiliitossa. Opiskelijajäseneksi voi sähköisesti liittyä jo yhdeksään SAK:laiseen liittoon. SAK:n ja liittojen yhteisen verkkopalvelun kautta muutkin ammattiliitot voivat ottaa sähköisen liittymisen käyttöönsä.

Vastaava suomenkielinen Liitot.fi-verkkopalvelu avattiin maaliskuussa 2008 osoitteessa www.liitot.fi. Suomenkielisestä palvelusta pääsee myös suoraan ruotsin- ja englanninkielisiin palveluihin. Palvelun teknisestä toteutuksesta vastaa Sebacon Oy.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.