Rautatieläisten Liitto liittyy JHL:ään

29.11.2010 13:28
SAK
Uutiset Työelämä
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Rautatieläisten Liitto liittyy Julkisten ja hyvinvointialojen liittoon (JHL). Syntymässä on raideliikenteen vahvin maanlaajuinen edunvalvoja. Joukkoliikenteessä JHL edustaa raideammattilaisten lisäksi myös julkisen bussiliikenteen kuljettajia.

Yhdentyminen tapahtuu perustamalla JHL:n sisälle Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL ry. Siihen voivat jatkossa rautatieläisten lisäksi liittyä JHL:n metro- ja raitioliikenteen ammattiosastot.

Yhdentymisen taustalla on tarve yhtenäistää ja vahvistaa raidealan työntekijöiden edunvalvontaa voimakkaasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Näitä muutoksia ovat muun muassa lisääntyvä kilpailuttaminen ja alihankinta, VR:n muutosohjelma, työnantajapuolen järjestörakenteen ja edunvalvonnan tiivistyminen sekä EU:n kilpailupolitiikan haasteet.

Liittojen yhdentymisen perustamissopimus allekirjoitettiin tänään Helsingissä. JHL:n edustajisto ja Rautatieläisten Liiton valtuusto hyväksyivät yhdentymisen aiemmin tässä kuussa. Yhdentymistä on valmisteltu kuluva vuosi, ja se saatetaan loppuun 31.12.2011 mennessä.

Rautatieläisten Liiton koko henkilökunta siirtyy JHL:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä liikkeenluovutuksen periaatteiden mukaisesti.

JHL:ssä on tällä hetkellä yli 220 000 jäsentä ja Rautatieläisten Liitossa yli 14 000 jäsentä. Yhdentymisen jälkeen JHL:ssä on noin 234 000 jäsentä, jolloin se on Suomen suurin ammattiliitto.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.