
Skördepanna (4 portioner). Recept: Solveig Backström.
Matbiten: Skördepanna
300 g strimlat kött (nöt-, gris- eller lammstek)
2 msk rypsolja
300 g vitkål
2 morötter
1 paprika
½ purjolök
2 msk sojasås
½ krm svartpeppar
färsk eller torkad timjan
Skär kålen i tunna strimlor, morötter och paprika i strimlor. Dela och skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor. Hetta upp oljan i en traktörpanna och bryn köttstrimlorna. Fräs lätt grönsakerna i lite olja och lägg köttet med grönsakerna i pannan. Häll i en skvätt vatten. Smaksätt med soja, peppar och timjan. Låt pannan sjuda under lock ca 15 minuter. Red skyn med en tesked vetemjöl om du vill ha en simmigare konsistens på pannan.
Välj köttslag efter smak och tillgång!