
Matig vårsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.
Matbiten: Matig vårsallad
4 dl kokt speltkorn
2 dl kokta Belugalinser
1 färsk gurka
1 röd lök i tunna skivor
200 g romansallad
400 g rökt fisk
2 kokta ägg
körsbärstomat
Dressing för speltkornen:
3 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 dl olivolja
Krasse eller persilja
Salt&peppar
Koka speltkornen mjuka i ca 30-60 min i rikligt med lättsaltat vatten. Speltgrynen sväller till det dubbla då de kokar. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över speltgrynen, rör om. Låt stå kallt och dra 1 timme. Koka linserna. Låt svalna. Fördela salladsingredienserna vackert på serveringsfat. Dekorera med krasse eller ärtgroddskott.
Tips: koka gärna de svarta Belugalinserna med en skvätt sojasås för att de ska hålla färgen.