Hoppa till innehållet

s a k·fi Ämnen Nyheter Matbiten: Matig vårsallad

Matig vårsallad. Recept: Elisabeth Eriksson.

Nyhetsartikel

Matbiten: Matig vårsallad

4 dl kokt speltkorn
2 dl kokta Belugalinser
1 färsk gurka
1 röd lök i tunna skivor
200 g romansallad
400 g rökt fisk
2 kokta ägg
körsbärstomat

Dressing för speltkornen:

3 msk citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 dl olivolja
Krasse eller persilja
Salt&peppar

Koka speltkornen mjuka i ca 30-60 min i rikligt med lättsaltat vatten. Speltgrynen sväller till det dubbla då de kokar. Låt svalna. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll den över speltgrynen, rör om. Låt stå kallt och dra 1 timme. Koka linserna. Låt svalna. Fördela salladsingredienserna vackert på serveringsfat. Dekorera med krasse eller ärtgroddskott.

Tips: koka gärna de svarta Belugalinserna med en skvätt sojasås för att de ska hålla färgen.