Hälsosam mat handlar om kunskap och konst
Löntagaren 10/2009
– Var och en har rätt till hälsosam mat och till kunskap om den, säger förhandlande tjänsteman Sirpa Sarlio-Lähteenkorva på social- och hälsovårdsministeriet. Ministeriets kommitté har gjort upp nya direktiv för matupphandlingen i storkök.
– Två miljoner måltider om dagen äts utanför hemmet. Därför är det här en viktig folkhälsofråga, påpekar Sarlio-Lähteenkorva.
Löntagaren kollade arbetstagarnas lunchvanor. Montören Iisakki Jokitalo vid SRV:s bygge i Sköldvik räknar inga kalorier.
&#;8211I allmänhet har jag mat med hemifrån. Eftersom jag har familj får jag mångsidig mat hemma. Men kaninfoder äter jag nog ganska lite av, medger Jokitalo.
Andra ämnen i Löntagaren är bland andra FFC-fullmäktiges höstmöte, bemanningsföretagen, TEAMs första kongress och personalbiljetten.
Läs mera på www.lontagaren.fi.