Sök till nordiska Genèveskolan – Lär dig mer om fackets möjligheter att påverka i en globaliserad värld

Är du intresserad av internationella arbetslivsfrågor? Nu kan du ansöka om att få delta i nordiska Genèveskolan, som hålls i Belgien och Schweiz i april–juni 2021. Ansökningstiden löper ut den 14 december.
04.11.2020 09:16
LÖNTAGAREN
Internationella arbetsorganisationen ILO:s arbetskonferens hålls årligen i Genève. Foto: ILO Photo News (CC BY-NC-ND 2.0)

Genèveskolan är en årlig kurs med deltagare från hela Norden. Under cirka tre veckor i juni får deltagarna följa FN-organet ILO:s arbetskonferens på plats i Genève i Schweiz.

Kursen riktar sig främst till yngre personer som är aktiva inom facket och intresserade av att delta i det internationella samarbetet både inom Norden och globalt. Deltagarna ska kunna förstå och tala svenska, norska eller danska. Därtill sker ILO-konferensen samt föreläsningar och inläsning till stor del på engelska.

Preliminärt kursprogram

  • I mars eller april 2021 kallar Arbetarnas bildningsförbund ABF de finländska deltagarna till en kort nationell förkurs (fysisk och/eller digital).
  • Den 12–15 april 2021 hålls en förkurs i Bryssel i Belgien. I Bryssel gör deltagarna ett grupparbete med koppling till agendan för årets ILO-konferens.
  • I april och maj studerar deltagarna på förhand överenskomma teman på distans i sina hemländer.
  • Huvudkursen hålls den 7–18 juni 2021 i samband med ILO:s arbetskonferens i Genève i Schweiz. Deltagarna får följa med ILO-konferensen, lyssna på föreläsningar, arbeta med uppgifter i projektgrupper och möta delegater från olika länder.

Avgifter och instruktioner

Vanligen betalas deltagaravgiften (32 960 svenska kronor) och resorna av det egna fackförbundet eller den organisation som sänder deltagaren till kursen. Därtill brukar fackförbundet också betala måltidspeng för tiden i Genève och bekosta deltagarens försäkring.

Ansök till Genèveskolan senast den 14 december 2020 genom att fylla i den elektroniska ansökningsblanketten. Arbetarnas bildningsförbund ABF utser de finländska deltagarna i januari.

Mer information

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.