Nu är det möjligt att anmäla sig till FFC:s kandidatgalleri för välfärdsområdesvalet

FFC:s kandidatgalleri för välfärdsområdesvalet har öppnat. Galleriet ger kandidater från den FFC-anslutna fackföreningsrörelsen en möjlighet att öka sin synlighet i till exempel sociala medier.
09.12.2021 13:27
FFC
FFC:s kandidatgalleri finns på svenska, finska och engelska.

Medlemmar i de FFC-anslutna fackförbunden och anställda inom fackföreningsrörelsen kan nu anmäla sig till FFC:s kandidatgalleri för välfärdsområdesvalet. Det går att anmäla sig till galleriet och bläddra bland kandidaterna på svenska, finska och engelska.

Här hitttar du de kandidater inom den FFC-anslutna fackföreningsrörelsen som redan har anmält dig till galleriet.

När man i januari ska välja ledamöter till fullmäktige i de 21 olika välfärdsområdena är det viktigt att det också finns personer som kan lyfta fram de vanliga löntagarnas synpunkter på hur social- och hälsovårdstjänsterna ska ordnas så att de är fungerande, högklassiga och lättillgängliga. Genom kandidatgalleriet vill FFC öka kännedomen om och synligheten för de kandidater som hör till fackförbunden inom FFC.

Det är lätt att ansluta sig till FFC:s kandidatgalleri. Kandidaterna behöver inte svara på några ämnesspecifika frågor, utan de kan med egna ord berätta om sig själva och sina mål. Dessutom ska kandidaterna godkänna FFC:s tre grundläggande värden och förbinda sig att främja dem i sitt eget agerande.

Fackförbunden kan ta hjälp av galleriet när de gör nyheter om de medlemmar som ställer upp i valet. FFC kan också med hjälp av galleriet lyfta fram FFC-anslutna kandidater från ett visst område i till exempel sociala medier.

Kandidatgalleriet är öppet fram till välfärdsområdesvalet den 23 januari. Kandidaterna kan anmäla sig till galleriet och komplettera sina uppgifter fram till den 11 januari.

Hur anmäler man sig till kandidatgalleriet?

  • Gå till adressen aluevaaligalleria.fi/sv/anmal/
  • Fyll i dina uppgifter samt godkänn FFC:s grundläggande värden och galleriets dataskyddsbeskrivning.
  • Du får en länk till den e-post du har angett. Via länken kan du ändra dina uppgifter eller t.ex. lägga till ditt kandidatnummer.

Kom ihåg att dela länken till kandidatgalleriet i sociala medier!

Bekanta dig också med FFC:s nya sida om välfärdsområdesvalet.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.