Kristiina Linna blir ny organisationsexpert med ansvar för svenska frågor på FFC

Kristiina Linna tillträder den 15 november som region- och organisationsexpert på fackcentralen FFC. Hon kommer att jobba vid FFC:s regionkontor i Åbo, och kommer dessutom att ansvara för den svenskspråkiga organisationsverksamheten i hela landet.
06.11.2018 09:30
FFC
Kristiina Linna börjar jobba på fackcentralen FFC den 15 november. Foto: FFC / Jonny Smeds

Kristiina Linna kommer till FFC från ansvarsområdet för arbetarskyddet vid Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland.

– Jag har tidigare varit fackföreningsaktiv inom Sjömans-unionen och också inom JHL. De senaste 19 åren har jag arbetat som arbetarskyddsinspektör, och i 13 år har jag varit specialiserad på utländsk arbetskraft och myndighetssamarbete. Jag har bland annat föreläst mycket om hur man kan förhindra utnyttjande av utländsk arbetskraft, berättar Kristiina Linna som är 56 år och bor i Reso.

Kristiina Linna är student och har avlagt den samhälleliga årskursen vid Kiljavainstitutet samt arbetarskyddsförvaltningens inspektörsutbildning. Hon talar flytande finska, svenska, engelska och tyska, samt lite estniska och franska.

Kristiina Linna övertar ansvaret för den svenskspråkiga organisationsverksamheten efter Katja Kaivonen, som i somras slutade på FFC. Till den svenska ombudsmannens uppgifter hör bland annat att ansvara för FFC:s kursverksamhet och att koordinera samarbetet med medlemsförbunden.

FFC-förbunden har ungefär 30 000 medlemmar med svenska som modersmål. I FFC:s svenskspråkiga team ingår också kommunikationsexperten Jonny Smeds, och på Åland fungerar Elin Sundback som FFC:s ombud.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.