Jyrki Konola blir direktör för FFC:s avdelning för tillväxt och påverkan

Jyrki Konola har valts till direktör för avdelningen för tillväxt och påverkan på fackcentralen FFC. Konola är magister i samhällsvetenskaper och övergår till uppdraget från Servicefacket PAM.
02.11.2021 09:13
FFC
Jyrki Konola tillträder som direktör för FFC:s avdelning för tillväxt och påverkan i början av december. Foto: Jaakko Laulumaa

Jyrki Konola har sedan år 2015 jobbat som verksamhetsledare för Servicefacket PAM. PAM är ett av FFC:s medlemsförbund.

Konola har mångsidig erfarenhet av olika uppdrag i riksdagen och statsrådet. Han har bland annat varit specialmedarbetare för flera ministrar, generalsekreterare för socialdemokratiska riksdagsgruppen samt specialmedarbetare för riksdagens vice talman.

– Jag är väl insatt i det finländska beslutssystemet. Jag tror att det hjälper FFC att planera och genomföra sitt påverkansarbete, till exempel när det handlar om att göra saker vid rätt tidpunkt och rikta åtgärderna rätt, säger Jyrki Konola.

Avdelningen för tillväxt och påverkan ansvarar för FFC:s ekonomiska och näringspolitiska påverkansarbete, samordning av samhällspåverkan samt kommunikation. Om sin uppgift säger Jyrki Konola att den är att hjälpa FFC:s experter att nå ut med sitt kunnande och sin syn på olika teman i den offentliga diskussionen och till beslutsfattarna.

Enligt honom är den centrala uppgiften för FFC:s kommunikation att stödja organisationen i uppnå dess gemensamma mål.

– Till kommunikationen roll hör också att pejla verksamhetsmiljön. Samtidigt som man kommunicerar, så pejlar man bit för bit och upprätthåller FFC:s goda anseende och varumärke. Det är lättare att påverka när andra anser att vi är pålitliga, sakkunniga och samarbetsvilliga.

Jyrki Konola tillträder som direktör på FFC i början av december.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.