Hur har facket påverkat det finländska välfärdssamhället och vad händer nu? Lär dig mer på FFC:s tvärfackliga kurs!

Nu är det dags att anmäla sig till FFC:s tvärfackliga kurs. Kursen hålls ett veckoslut i mars, i både Vasa och Helsingfors.
12.02. 15:46
LÖNTAGAREN
FFC:s tvärfackliga kurs samlar svenskspråkiga personer från olika branscher. Foto: Robert Seger

Temat för årets kurs är Samhället förr och nu – 100 år av fackligt arbete. Det blir bland annat diskussion om hur fackföreningsrörelsen har påverkat det finländska samhällets utveckling, och hur samhället och fackföreningslivet ser ut i dag.

På kursen föreläser Mika Helander och Tapio Bergholm – två personer som har forskat i facket och dess roll i samhället. Helander är akademilektor vid Åbo Akademi, medan Bergholm är specialforskare vid fackcentralen FFC.

Under kursen får deltagarna också höra senaste nytt inom intressebevakningen, och dessutom får man besöka fackets lokaler. På lördagskvällen blir det fritidsprogram och umgänge tillsammans med det trevliga gänget från de olika FFC-förbunden.

Du som bor i Österbotten kan delta i kursen som hålls i Vasa den 10–11 mars. Sista anmälningsdag är den 22 februari. Här hittar du mer information om kursen i Vasa.

Du som bor i Nyland eller Åboland eller på Åland kan delta i kursen som hålls i Helsingfors den 24–25 mars. Sista anmälningsdag är den 2 mars. Här hittar du mer information om kursen i Helsingfors.

Den tvärfackliga kursen är öppen för alla medlemmar i de FFC-anslutna fackförbunden. Kursen är kostnadsfri för deltagaren. Kolla med ditt fackförbund eller din fackavdelning att de står för kostnaderna.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.