Första maj-firandet är inte inställt! Här kan du se inspelningen från från FFC:s virtuella första maj-fest

I år har vi flyttat firandet av arbetarnas första maj från torgen till hemmen runtom i Finland. FFC:s virtuella första maj-fest livesändes klockan 13.30 på Facebook. Här kan du se inspelningen från festen.
21.04.2020 10:27 Uppdaterad 01.05.2020 14:51
FFC

Under den virtuella första maj-festen hålls tal av FFC:s ordförande Jarkko Eloranta, FFC:s styrelses vice ordförande Matti Huutola samt FFC:s representantskaps ordförande och Servicefacket PAM:s ordförande Annika Rönni-Sällinen. För musiken står bandet Punatähdet. Evenemanget är finskspråkigt och pågår i en halvtimme.

Värdar för FFC:s virtuella första maj-fest är chefredaktören för tidningen Journalisten Maria Pettersson och kommunikationsföretagaren Jan Erola. Festen sänds från FFC:s centralbyrå i Hagnäs i Helsingfors.

I sitt första maj-tal konstaterade ordförande Jarkko Eloranta att undantagstillståndet som beror på coronakrisen har synliggjort de dolda strukturerna i arbetslivet. Det är det lågavlönade yrkesfolket i servicebranscherna inom såväl den offentliga som privata sektorn som håller i gång samhället.

– De har fått uppskattning, men får de i något skede också annat än verbal erkänsla. Hur skulle det vara med full arbetstid och en lön som det går att leva på. Det borde inte vara orimligt eller för mycket begärt, påpekar Jarkko Eloranta.

Läs mer: FFC:s Jarkko Eloranta i sitt första maj-tal: Finland måste hålla fast vid avtalssamhället när vi lösgör oss från coronakrisen

På evenemangets sida på Facebook kan du också se första maj-tal och hälsningar av representanter för fackförbunden inom FFC. Du kan också se dem på FFC:s webbplats (på finska).

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.