FFC anser att antalet arbetstimmar alltid borde skrivas in i arbetsavtalet

FFC föreslår att det ska bli obligatoriskt att alltid skriva in antalet arbetstimmar i arbetsavtalet. Den avtalade arbetstiden ska vara bindande också för arbetsgivaren.
27.03.2017 09:36
LÖNTAGAREN
Nyhet Arbetsliv
Enligt Statistikcentralen finns det mer än 80 000 finländare som har nolltimmarsavtal.

Riksdagens arbetslivs- och jämställdhetsutskott förkastade nyligen det medborgarinitiativ som ville förbjuda nolltimmarsavtal, men Finlands Fackförbunds Centralorganisation FFC anser fortfarande att det är orimligt att det finns arbetsavtal där arbetsgivaren inte är skyldig att erbjuda en enda arbetstimme. Det har FFC också betonat i den arbetsgrupp vid arbets- och näringsministeriet som diskuterar spelreglerna för nolltimmarsavtal.

– Ett nolltimmarsavtal överför alltid företagarens risker på arbetstagaren, säger Annika Rönni-Sällinen som är direktör på FFC.

Hon betonar att alla parter känner till problemen med nolltimmarsavtalen. Därför är det nu dags att åtgärda dem.

– Man måste förhindra trixande med anställningsformen. En del arbetsgivare använder sig av nolltimmarsavtal eller andra arbetsavtal på deltid för att kringgå arbetsgivarens skyldigheter, såsom bestämmelserna gällande prövotid, sjukledighet och uppsägningsskydd, konstaterar Annika Rönni-Sällinen.

Det finns många arbetstagare som regelbundet jobbar mer än vad som står i deras arbetsavtal. Arbetsgivaren kan ändå plötsligt skära ner antalet arbetstimmar, eller rentav lämna arbetstagaren helt utan arbete. Då är arbetsgivaren inte heller skyldig att betala lön, och arbetstagaren står i praktiken helt utan uppsägningsskydd.

Annika Rönni-Sällinen påpekar att lagen måste ändras för att ge anställningstrygghet åt dem som regelbundet jobbar mer än vad som står i arbetsavtalet. Det kan göras genom en så kallad etablering av arbetstiden, vilket betyder att det är de timmar som arbetstagaren de facto har arbetat den senaste tiden som också ska vara bindande för arbetsgivaren.

– Det skulle vara bättre för alla parter om man i lagstiftningen slog fast hur arbetstiden etableras. Samtidigt borde man se till att arbetstagarnas och arbetsgivarnas skyldigheter är i balans. Arbetstagaren kan inte vara skyldig att ta emot mer arbete än vad arbetsgivaren enligt arbetsavtalet är skyldig att ge.

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.