Donarstipendiet gick i år till ett teaterproffs

Teaterregissören Aino Kivi från Joensuu har i år fått ta emot FFC:s donarstipendium. Stipendiet ges varje år till en samhälleligt aktiv ung person som har jobbat för att stärka den egna branschens anseende.
01.11.2016 10:04
LÖNTAGAREN
Aino Kivi sitter i styrelsen för Finlands teaterregissörers och dramaturgers förbund.

I prismotiveringen heter det att Aino Kivi i sitt arbete modigt har uppmärksammat aktuella ämnen som invandring, ojämlikhet och utanförskap. Hon har också konsekvent försvarat mänsklighet och rättvisa.

30-åriga Aino Kivi är ett mångkunnigt teaterproffs. Hon arbetar som regissör på stadsteatern i Joensuu, men har också erfarenhet av att arbeta som freelance. Hennes debutroman Maailman kaunein tyttö har nyligen getts ut.

Aino Kivi är aktiv inom Finlands teaterregissörers och dramaturgers förbund STOD där hon är styrelsemedlem. STOD hör till fackcentralen FFC genom Teme, Fackförbundet för teater och media i Finland.

Enligt Aino Kivi lönar det sig för i synnerhet snuttjobbare att gå med i facket.

– Regissörens arbete är tufft och ensamt. Själv vill jag i stället för konkurrens välja det kollegiala nätverk och stöd som förbundet erbjuder. I synnerhet många unga behöver stöd för att klara sig i arbetslivet.

Stipendiet på tusen euro överräcktes till Aino Kivi på ett evenemang för FFC-unga i lördags. Stipendiet delades nu ut för elfte gången. 

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Beställ de senaste nyheterna till din e-post

Språk

Så här används uppgifterna om dig

Genom att skicka in blanketten godkänner du att informationen om dig används enligt beskrivningen.