Kolloidalt silver och utebliven vaccin

Blogg 02.04.2014 17:02 Holmblad Tommy
Työtä toistemme puolesta - Arbete för varandra - Working for one another

De sociala medierna svämmar över av den här nya vågen just nu. Folk slutar vaccinera sina barn, och trugar in litervis med kolloidalt silver.

Till och med min mor säger sig ha märkt en positiv skillnad redan efter en veckas silverdrickande.

COME ON! säger jag bara. Jag tror inte riktigt på det här. Jag ser i mitt inre en bild från en gammal westernfilm, där en kvacksalvare står och bjuder ut bruna små glasflaskor med undermedel i.

Vad är då kolloidalt silver?

Enligt svenska livsmedelsverkiet  är kolloidalt silver silverpartiklar i metallisk form som svävar omkring i en lösning. I produkter med kolloidalt silver kan silver till viss del också finnas i form av joner (salter i lösning).

Vidare frågas det om vi behöver detta, och svaret är:

Nej. Det finns inga vetenskapliga belägg för att silver skulle vara ett livsnödvändigt ämne för människor.

Och jag håller med, tror inte vi behöver annat än vanlig husmanskost och lite motion för att må bra och leva länge! (Om man kunde leva upp till det ändå)

Men mera skrämmande är att många (kvinnor i samtliga fall) i min bekantskapskrets har börjat bojkotta vaccinationer av sina barn, de menar att detta bara är läkemedelsindustrins sätt att dra in miljarder av lättlurade människor.

Det som förvånar mej mest är att dessa vaccin motståndare gör så mycket väsen av saken, de upprepar gång på gång om hur skit all vaccin är för barnen. Men är detta i grund och botten en sökan om medhåll och en antydan på att de innerst inne inte är riktigt säkra på om de gör rätt att bojkotta vacciner?

Här är listan från socialstyrelsen på fakta om sjukdomarna som olika vaccin ska förebygga

En riktig hälsokur för mej är att injicera (oralt) en riktig shot med jäger då jag känner mej frusen och krasslig. Literpriset på Jäger och kolloidalt silver borde ligga ungefär på samma nivå!