Vain hieman yli puolella työpaikoista on ohjeet seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi

SAK:n luottamushenkilöpaneelista selviää, että puolet työpaikoilla esiin tulleista seksuaalisen häirinnän tapauksista jää hoitamatta asianmukaisesti. Yhteiset pelisäännöt auttaisivat asiaa.
08.03.2018 10:37
SAK
SAK patistaa työnantajia laatimaan yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa ohjeet seksuaalisen härinnän torjumiseksi. Kuva: Gorilla.

Vain hieman yli puolet (54%) SAK:n kyselyyn vastanneesta yli tuhannesta luottamusmiehestä ja työsuojeluvaltuutetusta kertoo, että työpaikalla on olemassa ohjeistus seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi. 

Vastanneista 13 prosentin (naisista 16 % ja miehistä 12 %) mukaan seksuaalista häirintää on tullut esiin viimeisten 12 kuukauden aikana. Noin puolet luottamushenkilöistä (49%) on sitä mieltä, että seksuaaliseen häirintään on puututtu asianmukaisesti. Tosin naispuolisista luottamushenkilöistä näin ajattelee 41 prosenttia, kun taas miespuolisista luottamushenkilöistä näin kertoo 54 prosenttia.

SAK on mukana Työelämä2020 –ohjelman koostamassa Häirinnästä vapaa työpaikka -oppaassa. SAK kehottaakin työnantajia laatimaan ja käsittelemään ohjeet yhteistoiminnassa henkilöstön kanssa, jotta kaikilla työpaikoilla olisi ymmärrys asiasta ja häirinnästä vapaa työkulttuuri. 

SAK:n luottamushenkilöpaneeli toteutettiin helmikuussa 2018. Kyselyyn vastasi yhteensä 1091 luottamushenkilöä, joista 57 prosenttia on luottamusmiehiä, 25 prosenttia työsuojeluvaltuutettuja ja 18 prosenttia toimii molemmissa tehtävissä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.