Eduskuntavaalit 2023

SAK ja sen jäsenliitot toimivat ennen eduskuntavaaleja äänestysaktiivisuuden nostamiseksi. Tarjoamme eväitä äänestyspäätöksen tekemiseen Vaalistaja-kampanjan ja ehdokasgallerian avulla. Löydät tältä sivulta lisää tietoa äänestysaktiivisuuskampanjasta sekä linkin SAK:n vaalitavoitteisiin.
Vaalistaja-kampanjassa näkyvissä rooleissa ovat juontajat Eeva Vekki ja Johannes Mollberg.

Vaalistaja

Vaalistaja on sinua varten, joka kaipaat vaaleihin vähemmän poliittista jargonia ja enemmän helposti ymmärrettävä sisältöä. Taustoitamme vaalikeskustelussa olevia aiheita ja avaamme sinulle, miten puolueiden tavoitteet vaikuttaisivat työntekijän elämään. Erityisesti kiinnitämme huomiota niihin aiheisiin, jotka uhkaavat jäädä käsittelemättä vaalikeskusteluissa.

Voit seurata kampanjaa osoitteessa vaalistaja.fi ja somen @vaalistaja-kanavilla. Jos haluat koosteen eduskuntavaalien tärkeimmistä puheenaineista, tilaa Vaalistajan viikottainen uutiskatsaus sähköpostiisi klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

Vaalistaja.fi

Vaalistaja.fi

Eduskuntavaaligalleria

Eduskuntavaalien ehdokkailta me vaadimme selkeitä kantoja työntekijän elämään vaikuttaviin asioihin. Käy tutustumassa eduskuntavaaligalleriaamme, jonka ehdokkaat ovat henkilökohtaisesti sitoutuneet työntekijämyönteiseen politiikkaan.

Eduskuntavaaligalleria.fi

SAK:n vaalitavoitteet

SAK:n eduskuntavaalitavoitteissa korostuvat tasapuolinen sopiminen ja reilu työelämä. Yhä useamman työntekijän on päästävä yleissitovien työehtojen piiriin ja työntekijöillä pitää olla oikeus valita työpaikalleen luottamusmies. Työmarkkinarikollisuuteen on puututtava nykyistä systemaattisemmin ja työntekijöiden alipalkkaus ja hyväksikäyttö on estettävä.

Vaalitavoitteet.fi