Välikysymys: SAK on huolestunut koulutuksen tasa-arvosta

Eduskunnassa käsitellään parhaillaan välikysymystä koulutuksellisesta tasa-arvosta. SAK pitää aihetta erittäin tärkeänä ja välikysymyksessä on nostettu esille oleellisia asioita.
28.02.2018 15:08
SAK
Mikko Heinikoski. Kuva: Patrik Lindström / SAK

Hallituksen koulutukseen kohdistamat säästöt ovat vaarantaneet koulutuksellisen yhdenvertaisuuden. Erityisesti säästöt ovat kohdistuneet ammatilliseen koulutukseen. Lähiopetustuntien määrä on vähentynyt rajusti, ja tämä näkyy selkeästi keskeyttämisluvuissa.

– Jokainen lapsi, nuori ja aikuinen ansaitsee laadukasta koulutusta, joka takaa mahdollisuuden toimia täysivaltaisena kansalaisena ja ammattitaitoisena osaajana työelämässä, linjaa SAK:n koulutus- ja työllisyysasioiden päällikkö Mikko Heinikoski.

SAK on ajanut jo pitkään oppivelvollisuusiän pidentämistä 18 vuoteen ja maksutonta toista astetta. Taloudelliset seikat eivät saa estää yksilön mahdollisuutta opiskella ammattia tai suorittaa lukiota.

SAK pitää maksuttomasta toisesta asteesta tehtyä kansalaisaloitetta erittäin hyvänä ja kannustaa kaikkia allekirjoittamaan sen.

– 1990-luvun laman aikana tehdyt koulutusleikkaukset näkyvät vieläkin useassa ikäluokassa. Toivottavasti emme tee Suomessa samaa virhettä uudestaan. Maksuton toinen aste paikkaisi omalta osaltaan vanhoja ja uusia poliittisia virhearviointeja.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.