Työkykyjohtamiseen sijoitettu euro palaa kuutena takaisin

Työkykyjohtamiseen panostaminen lisää merkittävästi yrityksen tuottavuutta. Tänään julkaistu Tekemättömän työn vuosikatsaus osoittaa, että yksi työhyvinvointiin sijoitettu euro tuottaa yritykselle viidessä vuodessa kuusi euroa.
17.11.2015 15:00
SAK
Uutiset Työelämä

– Työkykyjohtamiseen investoineet yritykset vähensivät tekemättömien töiden kustannuksia jopa 38 prosenttia, mikä vastaa viiden prosenttiyksikön kustannusalenemaa. Suomi menettää vuosittain noin viisi miljardia euroa sairauspoissaolojen, työkyvyttömyyden ja varhaisen eläköitymisen vuoksi. Hyvällä työkykyjohtamisella nämä kustannukset vähenisivät merkittävästi, SAK:n asiantuntijalääkäri Kari Haring huomauttaa.

Tekemättömän työn vuosikatsaus 2015 -tutkimuksen mukaan onnistunut työkykyjohtaminen on määrätietoista sekä tavoitteellista, ja myös yrityksen ylimmän johdon on sitouduttava siihen.

Työpaikkojen on tärkeää tunnistaa työntekijöidensä työkykyä uhkaavat tekijät ja poistaa ne mahdollisuuksien mukaan.

– Työoloja, työaikoja ja työn kuormittavuutta on monilla työpaikoilla mahdollista muokata niin, että myös osatyökykyinen voi jatkaa työelämässä. Työpaikoilla tarvitaan oikea-aikaista sairaanhoitoa ja kuntoutukseen ohjaamista. Työterveyshuolto on työpaikan tärkeä yhteistyökumppani työkyvyn tukemisessa, Haring lisää.

Parhaat yritykset palkittiin

Tekemättömän työn vuosikatsaus 2015 -tutkimuksen julkaisun yhteydessä jaettiin tunnustuksia yrityksille, jotka ovat sijoittaneet työntekijöidensä työhyvinvointiin ja työterveyteen.

Parhaan kehittyjän diplomin saivat Empower, Atria ja Meyer Turku. Paras ylläpitäjä oli Osuuskauppa Suur-Savo.

Vuosikatsaukseen on tarkasteltu yhteensä 178 organisaatiota, ja viime vuonna tietoja kerättiin 64 yrityksestä. Tutkimuksen tekivät yhteistyössä SAK, EK, Työterveyslaitos, Terveystalo, tilintarkastusyhteisö PwC, eläkevakuutusyhtiö Elo, Etera, Ilmarinen, Varma ja Veritas.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.