Maahanmuuttajien maksuton työsuhdeneuvonta avautuu tänään

SAK avaa tänään maahanmuuttajataustaisille työntekijöille suunnatun maksuttoman neuvontapalvelun.
22.03.2016 06:30
SAK

Tarjoamalla maksutonta työsuhdeneuvontaa SAK haluaa tukea maahanmuuttajataustaisia työntekijöitä työelämän ja kotoutumisen alkuun.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonnan lakimies Anna-Liisa Häkkinen vastaa työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin puhelimitse ja sähköpostitse, suomeksi sekä englanniksi.

– Neuvontapalveluun voivat ottaa yhteyttä kaikki Suomessa työskentelevät maahanmuuttajat ja ulkomaalaiset työntekijät. Kysyjän ei tarvitse olla ammattiliiton jäsen saadakseen neuvoja, Häkkinen kertoo.

– Jotta kotoutuminen onnistuisi, maahanmuuttajan tulee tietää, miten suomalaisessa työelämässä toimitaan. Jos mahdollisiin epäkohtiin puututaan ajoissa, ehkäistään suuremmat ongelmat, lakimies Anna-Liisa Häkkinen selventää.

Lainopillisten neuvojen lisäksi lakimiehen tehtävänä on välittää työelämätietoa maahanmuuttajajärjestöille sekä kouluttaa ammattiliittoja ja työpaikkojen luottamusmiehiä maahanmuuttoasioissa.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta on auki maanantaista torstaihin klo 9–11 ja 12–15. Puhelinnumero on 0800 414 004. Sähköpostiosoite on workinfinland@sak.fi.

SAK:n neuvontapalvelu on osa Töissä Suomessa -yhteishanketta, jonka tarkoituksena on kehittää maahanmuuttajien kotouttamista ja työllistymistä edistäviä neuvontapalveluita. Helsingin kaupungin hallinnoimaan hankkeeseen osallistuvat myös Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari ja monikulttuurijärjestöjen yhteistyöverkosto Moniheli ry.

Euroopan sosiaalirahasto ESR on myöntänyt neuvontapalvelulle rahoituksen 31. elokuuta 2018 saakka. Sen kustannuksiin osallistuvat myös Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Työelämästä löytyy tietoa SAK:n verkkosivuilta useilla eri kielillä.

Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta on myös Facebookissa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.