Pääluottamusmies Reijo Hiltusen uran kovimmat paikat koettiin viisi vuotta sitten, kun työehtosopimusneuvottelut käytiin vaikeimman kautta. Nyt onneksi näyttää paremmalta.

- Olen ollut pääluottamusmiehenä kuusi vuotta ja luottamustehtävissä vuodesta 1988.  Näin alkavien työehtosopimusneuvottelujen kynnyksellä voisi luoda katseen taaksepäin vuoteen 2013, jolloin silloinen työnantaja LSG Skychefs yritti vaihtaa työehtosopimuksemme työntekijöiden kannalta huomattavasti heikompaan sopimukseen.

- Silloin jouduimme olemaan lakossa kolme kertaa. Meille tärkeintä oli, että järjestäytymisaste pysyi korkeana. Voimassa olevan sopimuksen kautta tälle oli hyvä pohja. Meidän porukka sanoi, että katsotaan homma loppuun asti.

- Työnantaja teki meille oikein hyvän jäsenhankintakampanjan, kun näin jälkeenpäin asiaa ajattelee. Silloinen toimitusjohtaja uhosi televisiouutisissa siirtävänsä 70 prosenttia toiminnoista ulkomaille työehtosopimuksen ”kalleuden” takia. Ei sinne ole edelleenkään siirretty mitään. 

- Käytännössä työtaistelutoimenpiteemme oli kolme päivän työnseisausta kolmen viikon aikana. Muilta liitoiltakin oli luvattu tukea. Onneksi sitä ei tarvittu. Silloin haettiin ratkaisua valtakunnansovittelijan kautta.

- Seuraava vuosi olikin sitten työnantajan ”koston vuosi”. Silloin esiintyi työnantajan puolelta suoranaista kiusantekoa. Henkilökunnan pukuhuoneiden yhteydessä olevat saunat poistettiin käytöstä ja kuntosalikin laitettiin kiinni. Tämä herätti työntekijöissä pahaa verta.      

- Minulla ei ollut vuoteen melkein minkäänlaista neuvotteluyhteyttä työnantajaan. Kuitenkin oli painettava töitä ja päästävä neuvottelupöytään.     

- Neuvottelut olivat luottamusmiesurani vaikeimmat. Molemminpuolinen epäluulo ja täysi luottamuksen puute vaikeutti tilannetta huomattavasti.

- Me työntekijät tulimme työnantajaa vastaan säästösopimuksella. Saimme siitä työsuhdeturvan puoleksitoista vuodeksi. Työnantaja sitoutui olemaan lomauttamatta, ulkoistamatta ja irtisanomatta tuona aikana.

- Me työntekijät onnistuimme löytämään säästöjä niin ettei palkkaan koskettu. Lähinnä kyse oli sairauspoissaolojen vähentämisestä ja henkilöstön henkisen hyvinvoinnin parantamisesta. Se olikin ollut koetuksella.  

- Pikkuhiljaa työnantaja alkoi kohdella henkilöstöä niin kuin työnantajan kuuluu.  Tavallaan ympyrä on nyt sulkeutunut, kun LSG Skychefs seikkailun jälkeen olemme taas palanneet Finnair-konserniin.

-Tilanne on täysin erilainen nyt. Ainakin nyt vaikuttaa siltä, että valtakunnansovittelijan puheilla ei tällä kertaa tarvitse käydä. 

Johannes Waris

Pääluottamusmies Reijo Hiltunen edustaa Finnair Kitchenin noin 430:tä Ilmailualan unioniin IAU:hun kuuluvaa työntekijää.