Isiä houkutellaan lastenhoitoon entistä pidemmällä isyysvapaalla. Vantaalaiselle Mikko Torvelle isäkuukauden pitäminen oli itsestäänselvyys.

Mikko Torven ja kymmenkuukautisen Sonjan lempipuuhaa on käydä yhdessä kaupassa. Sonja istuu ostoskärryissä, kun isä juttelee hänelle kaupan tavaroista. Kerran viikossa käydään muskarissa, jossa Sonja on oppinut taputtamaan. Välillä keinutaan pihalla.

Vantaalla Korsossa asuva Torvi on nauttinut isäkuukaudesta kotona tyttärensä kanssa. Hänen vaimonsa Henna Torvi palasi sen ajaksi farmaseutin työhönsä ja jatkaa kotona taas isäkuukauden jälkeen. Syksyllä Sonja menee päiväkotiin.

Torvi työskentelee painajana Crown Pakkaus Oy:ssa Helsingissä. Hän painaa metallipakkauksia, kuten hernekeitto- ja maalipurkkeja. Hän toimii myös tehtaan Kirjatyöntekijäin yhdistyksen pääluottamusmiehenä ja työpaikan EWC-valtuutettuna koko konsernin tasolla.

Isäkuukauden pitäminen oli hänelle ihan selvä juttu.

– Pidin sitä ilmoitusluontoisena asiana. Kerroin vain viikot, jolloin pitäisin vapaata.

Lapsi on pieni vain hetken

Sonja ja Mikko TorviMonelle miehelle kotona oleminen ei ole yhtä selvä valinta. Vuonna 2011 isäkuukauden piti arviolta hieman alle kolmasosa kaikista isistä. Miesten houkuttelemiseksi vapaita pidennettiin tämän vuoden alussa, jolloin isäkuukauden tilalle tuli noin yhdeksän viikon isyysvapaa.

Lisäksi isät voivat pitää niitä vapaita, jotka vanhemmat saavat jakaa. Useimmiten vaunuja työntelee kuitenkin äiti: vuonna 2011 vanhempainrahapäivistä 92 prosenttia korvattiin naisille. Hoitovapaalla olijoista vain viisi prosenttia oli miehiä.

Mikko Torvi olisi kotona enemmänkin, jos se olisi taloudellisesti mahdollista. Hänen mukaansa perheiden talous on usein vedetty tiukalle, jolloin rahat lasketaan tarkkaan.

Toisaalta aika lapsen kanssa on ainutlaatuista.

– Lapsi on pieni vain kerran. Haluan päästä seuraamaan hänen kasvuaan.

Myös perheen isompien lasten kannalta on mukavaa, että isä on kotona. Tavallisesti iltavuorossa hän ehtii tavata 13-vuotiasta Sakaria ja 11-vuotiasta Saaraa vain nopeasti aamuisin.

Perhettä on myös kohdannut suuri suru, kun neljäs lapsi kuoli pienenä. Senkin vuoksi Torvi haluaa nyt olla mahdollisimman paljon lastensa kanssa.

Isäystävällinen työpaikka on tärkeä

Mikko ja Henna Torvi jakavat kotityöt tasan. Kun toisella on työaamu, toinen hoitaa yöheräämiset. Silti arki koti-isänä on tuntunut erilaiselta.

– Kahvitauot puuttuvat. Töissä voin halutessani järjestää vapaata aikaa, mutta täällä tytär määrää tahdin, Torvi kertoo.

Hän oli ottanut järjesteltäväkseen luottamusmiespapereita monen vuoden ajalta, mutta ei ole ehtinyt koskeakaan pinoon. Viikot ovat kuluneet hujauksessa, ja paluu töihin on edessä.

Torven miesvaltaisella työpaikalla muutkin miehet ovat pitäneet perhevapaita, ja suhtautuminen on myönteistä.

Viime aikoina onkin alettu puhua työpaikkojen perheystävällisyydestä. Työnantaja, joka ottaa huomioon perheen tarpeet, on houkutteleva. Myös Mikko Torvi pitää tärkeänä, että työnantaja joustaa tarvittaessa.

– Tarvittaessa työvuoroja pitäisi voida muuttaa, pitää vapaata tai tehdä vain päivävuoroja.

Katariina Harju