Pienen tehtaan porukat tuntevat toisensa ja kun organisaatio on matala, niin asioiden hoito on mutkatonta. Jokainen voi vaikuttaa työnsä tekemiseen ja kaikki koulutetaan laaja-alaisiin tehtäviin. Pääluottamusmies kehuu työpaikan hyvää henkeä ja huumoria. Niillä pötkitään pitkälle Joutsenon Metsä Boardin tehtaalla.

Paperiliittolaisen pääluottamusmiehen ja käynnissäpito-operaattorin Aku Soinisen lähityöyhteisö on kunnossapitoryhmän seitsemän–kahdeksan henkilöä. Varapääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu ja työhuonekunnan puheenjohtaja ovat pääluottamusmiehen lähityöyhteisöä edunvalvonta-asioissa.

– Meidän tehtaalla on 47 työntekijää ja 5 ylempää toimihenkilöä. Porukat tuntevat toisensa melko hyvin. Ja kaikki tekevät kaikkia tehtäviä osaamisensa mukaan. Minutkin on koulutettu operaattorin tehtäviin, jossa välillä tuuraan ja teen töitä, jotta hommat eivät pääse unohtumaan.

Aku Soininen kehuu työyhteisönsä hyvää henkeä. Se on hänen mielestään tärkein hyvän työyhteisön merkki.

– En tiedä tuleeko hyvästä hengestä hyvä työyhteisö vai syntyykö hyvästä työyhteisöstä hyvä henki. Se näkyy meillä mm. hersyvänä huumorina ja avoimena keskusteluna, Soininen korostaa.

Töiden kulkuun voi vaikuttaa

Toinen hyvän työyhteisön merkki on Soinisen mukaan se, että he pystyvät päättämään pitkälti omista töistään. Niitä sumplitaan keskenään.

– Minusta me voimme vaikuttaa työhömme ja oman mielipiteen voi aina tuoda esille.

– Hälytykset ja viat hoidetaan heti, mutta joskus saatetaan odotella aurinkoista päivää, ennekuin käydään käsiksi ulkohuoltoon, jos sillä ei ole kiire.

Pääluottamusmies pitää tärkeänä, että omaan työhön voi vaikuttaa. Näin työ tuntuu mielekkäämmältä.

– Meillä ei ole täällä edes työnjohtoa. Työt sujuvat kuitenkin hyvin. Toki vuorossa on aina yksi vuoronokka, joka ottaa johdon, jos jotain ongelmia tulee. Matala hierarkia on vain hyvä asia, korostaa Soininen.

Metsä Boardin Jousenon laitos starttasi yksitoista vuotta sitten eikä montaa työntekijää ole poistunut, ja niistäkin suurin osa eläkkeelle. Vaihtuvuus on todella pientä. Sekin varmaan kertoo, että porukat viihtyvät täällä.

Pääluottamusmiehen mukaan yhdessäolo lipsuu välillä yhteisiksi ”kunnossapitopalavereiksi”. Ne ovat keila-, sauna- tai Saimaailtoja, jotka osaltaan lujittavat yhteisöllisyyttä.

Helppo tulla porukoihin

Heikki Tikka on kunnossapitoporukan uusin tulokas, joka aloitti työt vastikään.

– Ei näissä porukoissa ole ainakaan mitään valittamista. Hyvin minut on otettu sisään. Ja melko nopeasti olenkin tutustunut kunnossapidon porukoihin. Muihin en vielä niin hyvin ole ehtinyt tutustua.

Aku Soinisen mukaan Heikki Tikkakin aloitta operaattorin tehtäviin perehdytyksen, joten hänenkin osaamisensa laajenee ajan myötä.
Soinisella on kahdeksan tuntia viikossa luottamusmiesaikaa.

– Ajankohtaa ei ole määritelty, koska en halua uppoutua tuonne perähuoneeseen vaan olla porukoiden kanssa. Vaikka tässä kahvihuoneen pöydän ympärillä voi ”päivystää”. Liikun paljon kohteessa, joten minulle on helppo esittää asiatkin.

– Tämä on hyvä porukka, meillä on loistava porukkahenki. Ja huumori kukoistaa. Jokaisella porukalla on vähän omanlaisensa huumori, kuten meilläkin kunnossapidossa. Juttu luistaa ja porukka viihtyy, yltyy pääluottamusmies kehumaan työyhteisöään.

Aino Pietarinen