Eurooppalainen ay-liike puolustaa toimintapäivänä solidaarisuutta

Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö EAY järjestää toimintapäivän solidaarisuuden puolesta tänään 14.11. Toimintapäivänä kiinnitetään erilaisten tapahtumien kautta huomiota työllisyyteen ja solidaarisuuteen ja vastustetaan säästöohjelmia.
14.11.2012 08:30
SAK
Toimintapäivän materiaalia

Ay-liike vaatii Euroopan unionilta politiikkaa, joka luo kasvua ja työllisyyttä. Suomen palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat osana EAY:n toimintapäivää jättäneen yhteisen kannanoton pääministeri Jyrki Kataiselle.

Eurooppalainen ay-liike on vastustanut säästöohjelmia jo useita vuosia, sillä ne vievät EAY:n mukaan Eurooppaa kohti taloudellista taantumaa tai jopa lamaa. Kasvu on pysähtynyt ja työttömyys lisääntyy hallitsemattomasti. Palkkojen ja sosiaaliturvan leikkaukset uhkaavat eurooppalaista hyvinvointimallia, kärjistävät epätasa-arvoa ja luovat epäoikeudenmukaisuutta.

Eurooppalainen ay-liike vaatii suunnanmuutosta. Puheiden sijaan on tartuttava toimeen, jotta saavutetaan kestävää kasvua ja laadukkaita työpaikkoja. Kyse on yhteiskunnallisesta hätätilanteesta, EAY:n toimintapäivätiedotteessa todetaan.

Toimintapäivänä 14.11. järjestetään eri puolilla Eurooppaa mm. lakkoja, mielenosoituksia ja kokoontumisia.

Katso Google-kartasta, mitä toimintapäivänä tapahtuu.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.